Betaalterminal

Elektronisch betalen is niet meer weg te denken, zelf voor kleine bedragen haalt de gemiddelde bezoeker als snel zijn betaalkaart boven. Strikt gezien moet er zelf helemaal geen kaart meer aan te pas komen om elektronisch te betalen. Met de juist app op de smartphone kan ook zonder kaart betaald worden via diensten zoals Google Wallet, Apple Pay en Payconiq.
Sinds 1 juli 2022 is er als handelaar zelf een verplichting om elektronisch betalen mogelijk te maken in uw zaak.

Voordelen:

 • geen grote cash bedragen meer in huis
 • geen afgifte meer bij de bank
 • betalingsgemak, ook voor buitenlandse klanten
 • minder kans op fraude
 • geen fouten met wisselgeld
 • omzetverhoging
 • automatisch gekoppeld aan het kasticket

  Met de software van cloudkassa.be is er een vrije keuze van betaalprovider, momenteel kan de kassasoftware gekoppeld worden met betaalterminals van Wordline, Vivawallet, CCV (vanaf Q1/24), Loyaltek en Ingenico.

  loyaltek9220
  ccvlogo
  worldlinelogo
  ingenico-logo
  mobile3in1next

  3-in-1 Functionaliteit

  Een betaalterminal is intussen ook een volwaardige mobiele kassa geworden.  Waar een betaalterminal voorheen meestal uitsluitend gebruikt werd om een elektronische betaling uit te voeren, is er momenteel ook een mogelijk om bestellingen op te nemen en een kasticket af te drukken allemaal op hetzelfde toestel.

  1. Een mobiele versie van de cloudkassa app is geïnstalleerd op de betaalterminal. Dit toestel is voorzien van het Android besturingssysteem een heeft ook voldoende geheugen in combinatie met een krachtige processor, om meer zaken aan te kunnen dan enkel een betaling verwerken. Dankzij het 6″ touchscreen is het ook overzichtelijk werken. De medewerker kan direct bij de klant een bestelling invoeren en meteen doorsturen.
  2. Van zodra de klant wil betalen kan op ditzelfde toestel direct ook de betaling uitgevoerd worden. Dit wordt geïnitieerd vanuit de kassa app waar het totaalbedrag  van het ticket wordt doorgegeven naar de betaal app. Het bedrag komt de automatisch te voorschijn en de klant hoeft enkel zijn kaart eventjes op de NFC scanner te houden. Bij bedragen hoger dan € 50 zal er ook nog een pincode moeten ingegeven worden. In aanvulling op contactloos betalen is er ook een chip en magneetstrip lezer ingebouwd. Op die manier kunnen alle types debet en credit kaarten verwerkt worden.
  3. Eens de betaling goed verwerkt werd, zal de kassa app het kasticket afdrukken.  Voor horeca klanten is dit dan een geldig btw ticket met hun blackbox ID erop vermeld.

  Deze werkwijze biedt heel wat voordelen, vooral bij horecazaken met een groot terras, betekent dit een enome tijdswinst om elke bestelling op die manier te kunnen verwerken.
  De mobiele betaalterminal heeft zowel Wi-Fi als 4G verbinding voorzien, zodat een betaling overal kan uitgevoerd worden.

  Vivawallet

  De betalingsprovider en bankinstelling Vivawallet, verzorgt de verwerking van de betalingen aan heel interessante condities. Er zijn immers geen vaste kosten of abonnementen te betalen. Enkel de concurrentiele transactiekosten per verrichting zijn van toepassing.
  Er wordt ook een gratis debet kaart aangeboden, waarmee de handelaar in de mogelijkheid wordt gesteld om de transactiekosten tot nul te herleiden!

  De draagbare 3-in-1 betaalterminal wordt aan een heel lage prijs aangeboden. Dit toestel kan aangekocht worden voor € 259 of gehuurd worden voor € 10,99/maand.

   

  next-bataalterminal-riem

  Betaalterminal LAN

  Vivawallet voorziet ook in een klassieke betaalterminal voor plaatsing bij een vaste kassa. dit is dan een meer traditioneel toestel zonder touchscreen maar met fysieke toetsen. Ook hier is dan een koppeling met de kassa voorzien via het netwerk zodat er geen bedragen manueel moeten ingegeven worden. De kans op fouten is op die manier nihil.

  Tap on Phone

  Zelf op een standaard smartphone met NFC functionaliteit kan de Vivawallet app worden geïnstalleerd. Op die manier kan een bestaande smartphone gebruikt worden als betaalterminal, zodat elektronische betalingen aanvaarden wel heel eenvoudig en voordelig wordt.

  vivawallet-lan

  Offerte op maat:

  Werkt u nog steeds met een verouderd kassa systeem?
  Zijn de mogelijkheden van uw bestaande kassa te beperkt?

  Sukkel dan niet verder en laat ons een geschikt voorstel maken die afgestemd is op uw zaak.