Mobiele Kassa

Noteer een bestellingen direct aan tafel

De cloudkassa is voor een kleine meerprijs uit te breiden voor gebruik als mobiele kassa. Deze toestellen maken gebruik van het draadloos netwerk in de zaak, om de gegevens die de kelners aan de tafels noteren, meteen door te sturen naar de bar of keuken printers. Bij grotere horeca zaken installeren onze eigen netwerk specialisten hiervoor meestal meerdere access points (draadloos toegangspunt). Elke ruimte of elke verdieping heeft best 1 of meerdere access points. Op een terras of in een tuin kan een waterdicht draadloos toegangspunt voorzien worden. Uiteraard wordt het draadloos netwerk best gescheiden gehouden van het draadloos netwerk dat ter beschikking gesteld wordt aan de klanten.

pocket-bestelling
mobiele kassa

Mobiele kassa = flinke tijdswinst bij het opnemen van bestellingen!

Als elke kelner via een mobiel toestel zijn bestellingen kan ingeven, direct aan tafel in samenspraak met de gasten, wordt er telkens een tijdsbesparing gerealiseerd.
De kelner moet immers niets meer op een papiertje krabbelen of onthouden. Ook kunnen er spontaan varianten gepresenteerd worden op de mobiele kassa, waardoor de kelner ze niet kan vergeten te vermelden. De bakwijze van vlees is een courant voorbeeld: wanneer de klant een biefstuk friet besteld zal de kelner na ingave van dit artikel op de  terminal, meteen op het scherm de vraag zien tevoorschijn komen omtrent de bakwijze.  Bij mobiel gebruik wordt deze dan met één klik bevestigd uit een vooraf gemaakt keuzelijstje. Zo bekomen de mensen in de keuken meteen duidelijke instructies. Geen verloren werk meer om nogmaals aan de tafel te gaan navragen indien dit zou vergeten zijn.
Helaas is mobiel gebruik met draagbare apparaten in veel gevallen een dure aangelegenheid. De meeste klassieke kassasystemen gebruiken hiervoor specifieke of eigen apparatuur die dan enkel met hun systeem werken en ook een flink prijskaartje hebben.
Met de mogelijkheid om een iPad, iPhone of Android toestellen als mobiel ingave toestel te gebruiken wordt deze optie plots voor heel wat meer horecauitbaters haalbaar.
Deze toestellen zijn courant verkrijgbaar en kosten maar een fractie van vergelijkbare apparatuur bij de traditionele kassa systemen.

Hoe gaat mobiel gebruik in zijn werk?

  • De kelner gaat aan tafel en ontgrendelt zijn mobiele kassa.
  • Hij kiest de tafel op het vloerplan en selecteert eventueel ook een klant als deze keuze actief is.
  • Via de categorie overzichten kan hij de gewenste producten selecteren op het scherm. Elk product heeft zijn eigen knop.
  • Desgewenst kan per product ook een mooie detail foto met uitgebreide beschrijving aan de klant getoond worden.
  • Extra mededeling voor de keuken of bar, bijvoorbeeld: geen citroen, met rietje,…. kunnen hier ook snel toegevoegd worden.
  • Bij keuzemenu’s komt er automatisch een popup tevoorschijn waar de kelner de gewenste keuze uit kiest.
  • Van zodra de producten ingegeven zijn kan via 1-klik de order doorgegeven worden aan de bar en keuken.
  • Zo is het mogelijk om heel snel meerdere orders na elkaar door te geven, wanneer de kelner terug aan de bar komt staan de producten al klaar.

Zoals u ziet – werken met een cloudkassa uitgerust voor mobiel gebruik, kan uw workflow een stuk verbeteren.

man-ipad
mobiele kassa

Tablet of Smartphone als mobiele invoer apparaat

Deze gekende toestellen van bijv. Apple of Samsung zijn standaard voorzien van een degelijk kleurenscherm met ‘touch’ functionaliteit (geen pennetje meer nodig). Ze hebben ook een goed werkende Wi-Fi functionaliteit ingebouwd voor de draadloze communicatie met de kassa en bijhorende blackbox. Verder zijn ze uiterst compact en geschikt voor dagelijks gebruik. De scherm afmetingen variëren met een diameter van 4” tot 13” (een inch of duim is gelijk aan 25,4mm). Dus klein genoeg om in de jas, broekzak of short te steken.
Standaard toestellen worden best voorzien van een beschermhoesje. Maar het gebruik van meer ruggedised of valbestendigde toestellen wordt toch aanbevolen.

3-in-1 Mobiele kassa

Een betaalterminal waar u ook de bestellingen aan tafel kan ingeven en een kasticket afdrukken.
Dit toestel kan het allemaal, met deze 3-in-1 kan er heel efficiënt gewerkt worden in een grotere zaak of op een terras. De kelners kunnen alle verrichtingen op 1 toestel uitvoeren en besparen op die manier veel onnodig heen en weer geloop. Lees meer over de toepassing van onze 3-in-1 betaalterminals.

 

mobile3in1next