Keukenscherm (KDS)

Digitale bestellingen

Keuken- en barprinters hebben de voorbije jaren steeds goed hun dienst bewezen. De meeste horeca zaken gebruiken niet alleen een printer aan de kassa of bar, maar hebben ook 1 of meerdere keukenprinters in gebruik.
Maar er zijn ook wat nadelen aan een papieren bonnetje, door warmte, vet of water kan deze al snel onleesbaar worden. In drukke momenten kan een bonnetje al eens verloren geraken.
Een volgende stap naar een volledige digitale werking is deze printers vervangen of aanvullen met schermen. Dit wordt ook Kitchen Display System (KDS) genoemd, maar het gebruik hoeft zich niet te beperken tot enkel de keuken, ook aan de bar kan dit zeker zijn nut bewijzen.
In de kassa software kan ingesteld worden op welk scherm een product of productcategorie moet terecht komen.

Alle bestellingen, is het nu van de vaste kassa of een mobiel toestel, komen zo automatisch op het juiste scherm terecht.

In de keuken hebben de medewerkers een overzichtelijke weergave van alle bestellingen.

Per bestelling zien ze:

  • het tafelnummer
  • hoeveel minuten geleden de bestelling doorkwam
  • welke kelner de bestelling ingaf
  • de producten en hun opties per Gang gesorteerd
  • eventueel afhaaltijdstip bij take-away
  • meldingen voor asap of pause

Samenvatting

Aan de rechterzijde kan een samenvattingsscherm getoond worden. Deze het totaal van elke product die moet klaargemaakt worden. Dit kan per gang of categorie gesorteerd worden.

 Van zodra de bereiding gestart wordt, kan dit aangeduid worden op het scherm. De kelners of de zaalverantwoordelijke zien dan de status op hun schermen. Zij kunnen eventueel een volgende gang aanvragen of een tafel eventjes op wacht zetten. In de keuken zien ze die verzoeken verschijnen.

Er kan met meerdere schermen gewerkt worden, bijvoorbeeld Koude keuken en Warme keuken. De medewerker in de Warme keuken kan dan volgen volgen wat de status is van de bestelling die op beide schermen terecht is gekomen. Bij bestellingen van menu’s met koude en warme voorgerechten is dit heel handig om alles zoveel mogelijk op hetzelfde moment af te werken.

Eens klaar wordt dit opnieuw ingegeven en zien de kelners of de zaalverantwoordelijke de nieuwe status op hun schermen.

Het keukenscherm of barscherm hoeft niet noodzakelijk een scherm met touch-functionaliteit zijn, een standaard scherm met (draadloze) muisbediening is ook goed bruikbaar.

Door gebruik te maken een muursteun of uitklapbare arm kan het werkoppervlakte vrij gehouden worden.

 

kds

Offerte op maat:

Werkt u nog steeds met een verouderd kassa systeem?
Zijn de mogelijkheden van uw bestaande kassa te beperkt?

Sukkel dan niet verder en laat ons een geschikt voorstel maken die afgestemd is op uw zaak.