Het belang van een goede wijnkaart in uw restaurant

door | 30/09/2021 | Horeca

Bij een restaurant bezoek wordt er vaak ook een bijpassend wijntje besteld, hetzij per glas of per fles. Na het aperitief wordt al snel de wijnkaart bekeken, de ene zaak bij andere besteed daar al wat meer aandacht aan maar het spreekt voor zich dat een mooi gepresenteerd aanbod ook meer tot verbeelding zal spreken en in een meer verkoop zal resulteren.
Voor alle klanten komt het op hetzelfde neer, ze kiezen meestal voor een passende wijn volgens het bestelde gerecht, al of niet op advies van de kelner of sommelier.

Als ervaren horeca uitbater weet u wel welke wijnen er zeker niet mogen ontbreken op de wijnkaart. Maar vergeet ook de mousserende wijnen niet en waarom niet ook eens een magnum voorstellen? In de zomer kan dit heel mooi gepresenteerd worden op het terras in een aangepaste ijsemmer.

Maar laat u zich vooral bijstaan door uw vertrouwde wijnhandelaar, die u kan helpen met uw wijnkaart. Onze partner General Stores uit Oostende heeft een excellente horeca service.

Een fout die vaak voorkomt is dat de wijnkaart in te kleine letters afgedrukt werd. Niet iedereen haalt graag zijn bril boven bij een restaurant bezoek. Ook de verlichting is meestal wat gedimd, dus waarom niet iets grotere print gebruiken?

Denk ook eens na over een digitale wijnkaart. Deze is sneller up-to-date te houden zodat u niemand moet teleurstellen als een uitgeputte wijn toch nog op de kaart staat.
Via een QR code op de tafel moet de klant niet zoeken om de online wijnkaart te vinden.
Bij een moderne website van de zaak moet zoiets zeker mogelijk zijn, maar let er dan op dat dit ook bruikbaar is op de smartphone. Onze webdesigners helpen u graag hiermee.

Een volgende stap is via de digitale wijnkaart, de klant ook meteen zelf laten bestellen. Bij de cloudkassa is dat een mogelijke optie, maar het concept van de zaak moet zich daar wel toe lenen uiteraard.

Een uitgebreide wijnkaart moet uiteraard ook gemakkelijk in kassasysteem kunnen verwerkt worden, zodat de kelner geen tijd moet verliezen met naar de bijhorende product knop te zoeken. De cloudkassa voorziet daar ruim in door gebruik te maken van productcategorieën, zodat de kans op een foute invoer nihil is.

Via de uitgebreide rapportage mogelijkheden van de cloudkassa ziet u meteen welke wijnen goed lopen en welke minder gevraagd worden. Dit kan meteen ook als leidraad gebruikt worden bij u volgende bestelling.
Als in de zaak een bestelling ook op naam genoteerd wordt in de cloudkassa, dan is het vervolgens wel heel eenvoudig om een klant te bedienen als deze terug naar ‘dezelfde lekker wijn van vorige keer’ vraagt. Via de historiek is dit direct zichtbaar.

 

0 reacties

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Nieuw kassasysteem voor ’t Baguetje Izegem

Nieuw kassasysteem voor ’t Baguetje Izegem

Cloudkassa.be heeft recent een volledig nieuwe kassa installatie afgewerkt voor 't Baguetje aan de Rijksweg 31 te Izegem. In deze ruime ontbijt- en lunchzaak is er een grote diversiteit aan producten. Bij het ontbijt kan je meteen ook je krant bestellen en je...

Waarom je beter ontvangstbewijs boekjes op voorraad hebt?

Waarom je beter ontvangstbewijs boekjes op voorraad hebt?

Sedert de invoering van de FDM (blackbox) worden de klassieke Ontvangstbewijs boekjes of btw-bonnetjes nog zelden toegepast. Iedereen kent ze allicht wel, die voor-genummerde boekjes met 'leeuwtje' erop. Deze vermelden de gegevens van de zaak, waarop dan bij uitgifte...

Horecabeurs Bredene 2025

Complete Kassa Start Set: Tablet 11” 2K IPS, kassa Regelbaar montagesteun Ticketprinter 260mm/s met geldlade koppeling Volledig geconfigureerd volgens uw werkwijze en menukaart Klaar voor gebruik Support via tel. of e-mail € 690Snelle interventie ter plaatse mogelijk,...

Nieuwe kassa voor Bistro La Bohème

Nieuwe kassa voor Bistro La Bohème

Een defect kassa is nooit geen goed nieuws, maar als een kassa plots dienst weigert moet er snel een oplossing komen. Toen bij Bistro La Bohème de oude kassa niet meer voor een redelijk prijs herstelbaar bleek, contacteerde de zaakvoerster onze diensten. Dezelfde week...

Blackbox 2.0

Blackbox 2.0

Na meer dan 10 jaar sedert de lancering van de Fiscale Data Module, afgekort FDM of ook wel blackbox genoemd, staat er een opvolger in de steigers.Vanaf 2025 zal een Geregistreerd Kassa Systeem met een nieuwe generatie blackbox kunnen gekoppeld worden. Op voorwaarde,...

Tablet kassa bij Dunes

Tablet kassa bij Dunes

Recent hebben we bij cloudkassa.be de software van het kassasysteem van Dunes Knokke, volledig vernieuwd.Het vorig systeem beantwoorde niet meer aan de verwachting en er werd geopteerd om met andere kassa software te gaan werken. De bestaande ipad tablets en printers...

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Recent werd een nieuwe kassasysteem geïnstalleerd in deze zeer ruime uitbating in hartje Brussel. In deze multi-floor omgeving werd gebruikt gemaakt van diverse tablets voor een vlotte verwerking van de bestellingen.

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Eethuis In De Zwaan uit het Heuvelland was op zoek naar nieuwe kassa software om te gebruiken op hun ipad kassasysteem. Een vereiste hierbij was een vrije keuze van betaalterminal

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Elektronische betalingen zijn niet meer weg te denken, iedere zaak is ook verplicht om het aan te bieden. Een belangrijk gegeven hierbij is dat de transactiekosten niet onnodig oplopen en dat u zelf kan beslissen welke terminal u gebruikt.

QR-orders op terras of popup

QR-orders op terras of popup

Veel horecazaken zijn tevergeefs op zoek naar extra personeel of flexi’s. Maar hebt u ook al eens gedacht aan het gebruik van QR-orders?
Met QR-orders kunnen uw klanten zélf hun bestelling plaatsen, zonder dat ze moeten wachten tot een kelner aan tafel komt. De bezoeker scant met zijn smartphone een unieke QR barcode en komt zo op de online menukaart terecht met foto’s en prijzen.