Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

door | 13/09/2023 | Algemeen, Horeca, Toestellen | 0 Reacties

Bij een kassasysteem voor een horecazaak zijn de mogelijkheden de laatste jaren flink uitgebreid. Online orders, QR orders, keukenschermen, mobiele verwerking, kiosk, koppeling naar betaalterminal…. Op 1 juli 2022 werd het ook verplicht om een vorm van elektronisch betalen te voorzien naar uw klanten. Zo’n 10 jaar geleden werd het monopolie doorbroken en momenteel is er een ruime keuze van verschillende betaalterminals die aangeboden worden door diverse leveranciers.
Elektronische betalingen moeten daarvoor niet steeds via een betaalterminal verlopen, meer en meer leveranciers voorzien ook een geldtransfer via uw smartphone. Payconiq wordt regelmatig gebruikt maar er zijn ook oplossingen waarbij u, als handelaar, uw smartphone als mobiele betaalterminal kan gebruiken. Providers zoals een Vivawallet, Europabank, KBC,… bieden een app aan, waarmee u een QR code kan genereren om die vervolgens door uw klant te laten scannen en zo een betaling te verrichten. Op die manier is een betaalterminal geen absolute vereiste meer. Momenteel werkt dit enkel op Android systemen, omdat Apple de NFC scanner op hun toestellen afschermt en ze enkel gebruikt voor hun eigen Apple Pay.

Als u dan een mobiele kassa toestel hebt waar ook een NFC of chip kaartlezer is ingebouwd, kan u niet alleen een bestelling aan tafel opnemen maar meteen ook een betaling uitvoeren. Met een 3-in-1 mobiel toestel kan ook nog eens een (blackbox) ticket worden afgedrukt.

Bij de dagelijkse betaalverrichtingen is het een groot voordeel dat de betalingen automatisch vanuit de kassa op de betaalterminal of betaalapp (softpos) terechtkomen.
Dit werkt niet alleen een stuk sneller, maar wordt zo ook een foutieve manuele invoer van het te betalen bedrag vermeden.

mobile3in1next

Maar minstens even belangrijk als een selectie van een geschikte betaalterminal, zijn de bijhorende transactie en maandelijkse kosten. Elke leverancier heeft zijn eigen manier om de vaste kosten en de verwerkingskosten te presenteren. Een bancontact verrichting kost dan bijvoorbeeld € 0,10. Dat kan ook lager zijn voor kleine bedragen en omgekeerd. Sommige leveranciers hanteren niet alleen een vast kost voor een bancontact verrichting, maar ook nog eens een percentage op het ontvangen bedrag. dit kan er voor zorgen dat de totale transactiekost flink duurder wordt, vooral bij grote bedragen. Goed vergelijken en een simulatie maken (vragen) is de boodschap.
Voor creditkaarten zijn de transactie kosten hoger en variëren die ook nog eens volgens type kaart: privé, business, buitenlands,….

Een laatste belangrijk punt bij het vinden van de ideale betaaloplossing voor uw kassasysteem is het feit dat u een vrije keuze kan maken in het markt aanbod. Bij sommige kassa leveranciers is dit niet altijd geval en zal u ongetwijfeld teveel betalen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Horecabeurs Bredene 2024

Horecabeurs Bredene 2024

Ter gelegenheid van Horecabeurs Bredene 2024 hebben we bij cloudkassa.be een heel mooie Kassa Startset voor € 690, in de aanbieding staan.
Bekijk deze aanbieding of maak een afspraak voor een persoonlijke offerte of demonstratie.
Deze actie blijft beschikbaar tot 28/02/24.

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Op een zeker moment vraagt u zich af, als uw huidig kassasysteem wel nog volstaat? Misschien bent u niet meer tevreden over uw bestaand kassasysteem.
Mogelijks is uw zaak de voorbije jaren flink geëvolueerd, of is de manier van werken niet meer zoals voorheen? Bekijk zeker ons stappenplan, hoe we te werk gaan voor een vlotte overstap.

Welke POS past best bij uw zaak?

Welke POS past best bij uw zaak?

Om te beginnen, wat betekent dat precies POS? De afkorting POS, staat voor Point Of Sale, of vrij vertaald als verkooppunt. De plek waar de rekening gemaakt wordt en waar u als klant betaald vooraleer u de zaak verlaat. Een POS is dus een kassasysteem die toegepast...

Tablet kassa bij Dunes

Tablet kassa bij Dunes

Recent hebben we bij cloudkassa,be de software van het kassasyteem van Dunes Knokke, volledig vernieuwd. Het vorig systeem beantwoorde niet meer aan de verwachting en er werd geopteerd om met andere kassa software te gaan werken. De bestaande ipad tablets en printers...

Horeca Expo 2023, Kassa Start Set

Horeca Expo 2023, Kassa Start Set

U kon er ons volledig ECO SYSTEEM in actie zien, met alle facetten van een hedendaagse kassa. Was u er niet bij? Geen nood, maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie.
Voor deze gelegenheid hebben we nog tot 15/12/23, samen met onze leveranciers, een heel mooie actie opgesteld. Bekijk onze cloudkassa Startset…

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Recent werd een nieuwe kassasysteem geïnstalleerd in deze zeer ruime uitbating in hartje Brussel. In deze multi-floor omgeving werd gebruikt gemaakt van diverse tablets voor een vlotte verwerking van de bestellingen.

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Eethuis In De Zwaan uit het Heuvelland was op zoek naar nieuwe kassa software om te gebruiken op hun ipad kassasysteem. Een vereiste hierbij was een vrije keuze van betaalterminal

QR-orders op terras of popup

QR-orders op terras of popup

Veel horecazaken zijn tevergeefs op zoek naar extra personeel of flexi’s. Maar hebt u ook al eens gedacht aan het gebruik van QR-orders?
Met QR-orders kunnen uw klanten zélf hun bestelling plaatsen, zonder dat ze moeten wachten tot een kelner aan tafel komt. De bezoeker scant met zijn smartphone een unieke QR barcode en komt zo op de online menukaart terecht met foto’s en prijzen.

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Bij ontbijt- & lunchzaak Pakket te Rekkem werd onlangs het kassasysteem vernieuwd. Het bestaande systeem was nochtans maar enkele jaren oud, maar had teveel beperkingen voor een vlotte werking. Deze zaak heeft naast hun eetgelegenheid binnen en buiten op het...

De Broodmand mobiele kassa

De Broodmand mobiele kassa

Met aankomend terras-seizoen in zicht, besliste De Broodmand uit Westende onlangs om ook een mobiele kassa in te zetten voor het gebruik op hun terras. Ze kozen voor een 3-in-1 betaalterminal waarmee ze ook bestellingen kunnen verwerken.