Einde verlaagde btw-tarieven horeca

door | 01/10/2021 | Horeca | 0 Reacties

Van 8 mei tot en met 30 september 2021 werden de btw-tarieven in de horecasector verlaagd.

Zoals aangekondigd in verschillende media werd deze verlaging niet meer verlengd. De btw-tarieven zijn vanaf 1 oktober opnieuw de volgende:

  • De restaurant-en cateringdiensten worden belast aan het tarief van 12% btw (btw-code B)
  • De niet-alcoholische dranken, worden belast aan het tarief van 21% btw (btw-code A)
  • Alcoholische dranken worden belast aan het tarief van 21% btw (btw-code A)

GKS-gebruikers zullen dan ook hun kassaprogrammatie zo snel mogelijk moeten aanpassen.

Wanneer de btw-codes in de kassa niet in de nacht van 30 september op 1 oktober aangepast worden, moet de boekhouder manueel aanpassingen doen om een correcte btw-aangifte in te dienen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

De Broodmand mobiele kassa

De Broodmand mobiele kassa

Met aankomend terras-seizoen in zicht, besliste De Broodmand uit Westende onlangs om ook een mobiele kassa in te zetten voor het gebruik op hun terras. Ze kozen voor een 3-in-1 betaalterminal waarmee ze ook bestellingen kunnen verwerken.

Nieuwe kassa voor Soepbar Kroeton

Nieuwe kassa voor Soepbar Kroeton

Soepbar Kroeton uit Torhout bestelde onlangs een nieuwe kassa bij cloudkassa.be. Hun oud systeem was dringend aan vervanging toe en een kassa met meer mogelijkheden was ook een noodzaak geworden. Er was ook een behoefte aan een ingebouwde facturatie mogelijkheid en een voorziening om op afstand de gegevens te kunnen raadplegen en wijzigen.

Wi-Fi setup Restaurant Hotel Internos

Wi-Fi setup Restaurant Hotel Internos

Professionele Wi-Fi 6 installatie voor Restaurant Hotel Internos, De HaanKlant profiel Uitbating: Restaurant Hotel Internos Locatie: De Haan, België Sector: Horeca Capaciteit:  24 tafels en 18 kamersToegepaste producten Er werd geopteerd om netwerken producten uit de...

Paperless Kitchen

Paperless Kitchen

Wist u dat er ook met touch schermen kan gewerkt worden in de keuken of aan de bar van uw horecazaak? Een keukenscherm biedt heel wat voordelen tov. traditionele keukenprinters. Alle communicatie verloopt via het overzichtelijk scherm, geen verloren bonnetjes meer. Maar vooral, er is ook een feedback vanuit de keuken naar het zaalpersoneel.

Apple stopt productie iPod Touch

Apple stopt productie iPod Touch

Op 10 mei 2022 kondigde Apple aan dat ze stoppen met de productie van de iPod. De eerste iPod dateert van 2001 en was vooral een muziek speler die kwam concurreren met andere mp3 spelers. Er volgde ook een iPod Nano en iPod Shuffle en als laatste, en enigste iPod...

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Sedert 1 januari 2014 kan er een korting bekomen worden van € 500 per kwartaal op de patronale bijdragen van maximaal 5 vaste, voltijdse werknemers. Deze korting wordt zelfs € 800 als de werknemer nog geen 26 jaar is!Regelmatig ontmoeten we horeca uitbaters die niet...

Horeca Beurs Bredene

Horeca Beurs Bredene

De Belgische kust heeft tal van horecazaken, maar ook zijn jaarlijkse horeca beurs. Deze beurs vindt plaats te Bredene in het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys.Traditioneel kan u als bezoeker er de laatste trends en evoluties ontdekken met betrekking tot de...

Uw zaak in de Gault & Millau gids?

Uw zaak in de Gault & Millau gids?

Traditioneel wordt in het najaar tijdens Horeca Expo Gent de nieuwe Gault & Millau gids voorgesteld. De laatste 2 jaar werd dit onder invloed van Covid maatregelen, echter herleid tot een digitale voorstelling.Deze papieren horeca gids, met een oplage van zo'n...

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

De gekende zaak Fonduehuis B'thoven, gelegen in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 8 te Kortrijk was aan een nieuwe kassa toe. Er werd geopteerd om met cloudkassa.be in zee te gaan.De oude kassa gaf problemen, dus de nieuwe installatie moest zo snel mogelijk gebeuren, enkele...

Overstap maken naar een nieuwe GKS

Overstap maken naar een nieuwe GKS

Uw zaak draait goed maar u merkt dat er tijd verloren gaat omdat het kassasysteem niet optimaal werkt of verouderd is. De kelners moeten met een notitieblok aan tafel de bestelling noteren. Vervolgens gaan ze aan de kassa de bestelling ingeven, hopelijk moeten ze niet...