Overstap maken naar een nieuwe GKS

door | 29/11/2021 | Algemeen, Horeca | 0 Reacties

Uw zaak draait goed maar u merkt dat er tijd verloren gaat omdat het kassasysteem niet optimaal werkt of verouderd is. De kelners moeten met een notitieblok aan tafel de bestelling noteren. Vervolgens gaan ze aan de kassa de bestelling ingeven, hopelijk moeten ze niet wachten tot een andere kelner eerst zijn bestelling afwerkt. Dan pas gaat de bestelling door naar de bar en keuken. Dat is telkens tijdsverlies en een reële kans op fouten. Zeker in een grote zaak met meerdere kelners kan dit al snel oplopen.
Een stuk efficiënter werken is mogelijk als elke kelners zijn eigen mobiele kassa op zak geeft. Ook een cloudkassa met uitgebreide software die ook vanop afstand te raadplegen valt, is een grote troef. Mogelijks mist u nu ook functies zoals weborders, take away mogelijkheid, QR-menu, rekening splitsen,…

Maar wat komt er bij kijken als de u zou overstappen op een nieuw kassasysteem in uw horecazaak? Een GKS vervangen is wel nog iets dan een ijsblokmachine vervangen.

  • Van het bestaande GKS moeten alle boekhoudkundige gegevens bewaard worden. In principe alle gegevens die de boekhouding staven, maar dit is niet in detail vastgelegd. Enkel de gegevens opgeslagen in de FDM is alvast niet voldoende!
    Wij raden dus aan om een maximum aan gegevens bij te houden van het kassasysteem.
  • De meeste kassasystemen bieden wel een vorm van rapportage of de mogelijkheid tot afdrukken van lijsten.
  • De boekhoudkundige gegevens bewaren mag uiteraard in digitale vorm, een PDF bestand bijvoorbeeld.
  • Let erop om de gegevens te bewaren vóór de overstap uitgevoerd wordt. De oude kassa zal allicht niet meer toegankelijk zijn achteraf.
  • Bij de overstap naar onze cloudkassa gebeurd het regelmatig dat er bestaande toestellen kunnen behouden worden printers, tablet, ipad,…. dit kan alvast een kostbesparing zijn.
  • Eens er beslist is wat het nieuw kassasysteem zal worden, moet ook nog de administratie bij het Minfin portaal gebeuren. De FDM kan behouden worden maar moet ontkoppeld worden van de oude kassa en gekoppeld worden aan de nieuwe kassa.
  • Maar maakt u zich vooral geen zorgen, onze mensen hebben de nodige ervaring en opleiding en zorgen ervoor dat dit zo vlot mogelijk verloopt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Overstap maken naar een nieuwe GKS

door | 29/11/2021 | Algemeen, Horeca | 0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Eethuis In De Zwaan uit het Heuvelland was op zoek naar nieuwe kassa software om te gebruiken op hun ipad kassasysteem. Een vereiste hierbij was een vrije keuze van betaalterminal

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Elektronische betalingen zijn niet meer weg te denken, iedere zaak is ook verplicht om het aan te bieden. Een belangrijk gegeven hierbij is dat de transactiekosten niet onnodig oplopen en dat u zelf kan beslissen welke terminal u gebruikt.

QR-orders op terras of popup

QR-orders op terras of popup

Veel horecazaken zijn tevergeefs op zoek naar extra personeel of flexi’s. Maar hebt u ook al eens gedacht aan het gebruik van QR-orders?
Met QR-orders kunnen uw klanten zélf hun bestelling plaatsen, zonder dat ze moeten wachten tot een kelner aan tafel komt. De bezoeker scant met zijn smartphone een unieke QR barcode en komt zo op de online menukaart terecht met foto’s en prijzen.

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Bij ontbijt- & lunchzaak Pakket te Rekkem werd onlangs het kassasysteem vernieuwd. Het bestaande systeem was nochtans maar enkele jaren oud, maar had teveel beperkingen voor een vlotte werking. Deze zaak heeft naast hun eetgelegenheid binnen en buiten op het...

De Broodmand mobiele kassa

De Broodmand mobiele kassa

Met aankomend terras-seizoen in zicht, besliste De Broodmand uit Westende onlangs om ook een mobiele kassa in te zetten voor het gebruik op hun terras. Ze kozen voor een 3-in-1 betaalterminal waarmee ze ook bestellingen kunnen verwerken.

Nieuwe kassa voor Soepbar Kroeton

Nieuwe kassa voor Soepbar Kroeton

Soepbar Kroeton uit Torhout bestelde onlangs een nieuwe kassa bij cloudkassa.be. Hun oud systeem was dringend aan vervanging toe en een kassa met meer mogelijkheden was ook een noodzaak geworden. Er was ook een behoefte aan een ingebouwde facturatie mogelijkheid en een voorziening om op afstand de gegevens te kunnen raadplegen en wijzigen.

Wi-Fi setup Restaurant Hotel Internos

Wi-Fi setup Restaurant Hotel Internos

Professionele Wi-Fi 6 installatie voor Restaurant Hotel Internos, De HaanKlant profiel Uitbating: Restaurant Hotel Internos Locatie: De Haan, België Sector: Horeca Capaciteit:  24 tafels en 18 kamersToegepaste producten Er werd geopteerd om netwerken producten uit de...

Paperless Kitchen

Paperless Kitchen

Wist u dat er ook met touch schermen kan gewerkt worden in de keuken of aan de bar van uw horecazaak? Een keukenscherm biedt heel wat voordelen tov. traditionele keukenprinters. Alle communicatie verloopt via het overzichtelijk scherm, geen verloren bonnetjes meer. Maar vooral, er is ook een feedback vanuit de keuken naar het zaalpersoneel.

Kassa Premium Support

Kassa Premium Support

Problemen met uw kassa zijn nooit aangenaam en komen altijd op het verkeerde moment. Bij cloudkassa.be bieden we onze klanten een prefecte service. Onze Premium support overeenkomst houdt met alles rekening, desgewenst kan u dag en nacht iemand bereiken die op de hoogte is van uw installatie. Een defect tijdens een druk weekend kan flinke gevolgen hebben, bekijk hoe wij dit aanpakken.

Apple stopt productie iPod Touch

Apple stopt productie iPod Touch

Op 10 mei 2022 kondigde Apple aan dat ze stoppen met de productie van de iPod. De eerste iPod dateert van 2001 en was vooral een muziek speler die kwam concurreren met andere mp3 spelers. Er volgde ook een iPod Nano en iPod Shuffle en als laatste, en enigste iPod...