Overstap maken naar een nieuwe GKS

door | 29/11/2021 | Algemeen, Horeca | 0 Reacties

Uw zaak draait goed maar u merkt dat er tijd verloren gaat omdat het kassasysteem niet optimaal werkt of verouderd is. De kelners moeten met een notitieblok aan tafel de bestelling noteren. Vervolgens gaan ze aan de kassa de bestelling ingeven, hopelijk moeten ze niet wachten tot een andere kelner eerst zijn bestelling afwerkt. Dan pas gaat de bestelling door naar de bar en keuken. Dat is telkens tijdsverlies en een reële kans op fouten. Zeker in een grote zaak met meerdere kelners kan dit al snel oplopen.
Een stuk efficiënter werken is mogelijk als elke kelners zijn eigen mobiele kassa op zak geeft. Ook een cloudkassa met uitgebreide software die ook vanop afstand te raadplegen valt, is een grote troef. Mogelijks mist u nu ook functies zoals weborders, take away mogelijkheid, QR-menu, rekening splitsen,…

Maar wat komt er bij kijken als de u zou overstappen op een nieuw kassasysteem in uw horecazaak? Een GKS vervangen is wel nog iets dan een ijsblokmachine vervangen.

  • Van het bestaande GKS moeten alle boekhoudkundige gegevens bewaard worden. In principe alle gegevens die de boekhouding staven, maar dit is niet in detail vastgelegd. Enkel de gegevens opgeslagen in de FDM is alvast niet voldoende!
    Wij raden dus aan om een maximum aan gegevens bij te houden van het kassasysteem.
  • De meeste kassasystemen bieden wel een vorm van rapportage of de mogelijkheid tot afdrukken van lijsten.
  • De boekhoudkundige gegevens bewaren mag uiteraard in digitale vorm, een PDF bestand bijvoorbeeld.
  • Let erop om de gegevens te bewaren vóór de overstap uitgevoerd wordt. De oude kassa zal allicht niet meer toegankelijk zijn achteraf.
  • Bij de overstap naar onze cloudkassa gebeurd het regelmatig dat er bestaande toestellen kunnen behouden worden printers, tablet, ipad,…. dit kan alvast een kostbesparing zijn.
  • Eens er beslist is wat het nieuw kassasysteem zal worden, moet ook nog de administratie bij het Minfin portaal gebeuren. De FDM kan behouden worden maar moet ontkoppeld worden van de oude kassa en gekoppeld worden aan de nieuwe kassa.
  • Maar maakt u zich vooral geen zorgen, onze mensen hebben de nodige ervaring en opleiding en zorgen ervoor dat dit zo vlot mogelijk verloopt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Apple stopt productie iPod Touch

Apple stopt productie iPod Touch

Op 10 mei 2022 kondigde Apple aan dat ze stoppen met de productie van de iPod. De eerste iPod dateert van 2001 en was vooral een muziek speler die kwam concurreren met andere mp3 spelers. Er volgde ook een iPod Nano en iPod Shuffle en als laatste, en enigste iPod...

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Sedert 1 januari 2014 kan er een korting bekomen worden van € 500 per kwartaal op de patronale bijdragen van maximaal 5 vaste, voltijdse werknemers. Deze korting wordt zelfs € 800 als de werknemer nog geen 26 jaar is!Regelmatig ontmoeten we horeca uitbaters die niet...

Horeca Beurs Bredene

Horeca Beurs Bredene

De Belgische kust heeft tal van horecazaken, maar ook zijn jaarlijkse horeca beurs. Deze beurs vindt plaats te Bredene in het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys.Traditioneel kan u als bezoeker er de laatste trends en evoluties ontdekken met betrekking tot de...

Koop een nieuwe kassa, print 3 jaar zonder kosten

Koop een nieuwe kassa, print 3 jaar zonder kosten

Bij aankoop van een nieuw kassasysteem wordt er voor 3 jaar lang, kassarollen bijgeleverd. Dus zijn er geen printkosten meer voor de eerste 3 jaar gebruik van de kassa.Dit komt neer op 100 kassarollen die meegeleverd worden per kassa*. Dit kan een kassa in vaste en/of...

Uw zaak in de Gault & Millau gids?

Uw zaak in de Gault & Millau gids?

Traditioneel wordt in het najaar tijdens Horeca Expo Gent de nieuwe Gault & Millau gids voorgesteld. De laatste 2 jaar werd dit onder invloed van Covid maatregelen, echter herleid tot een digitale voorstelling.Deze papieren horeca gids, met een oplage van zo'n...

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

De gekende zaak Fonduehuis B'thoven, gelegen in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 8 te Kortrijk was aan een nieuwe kassa toe. Er werd geopteerd om met cloudkassa.be in zee te gaan.De oude kassa gaf problemen, dus de nieuwe installatie moest zo snel mogelijk gebeuren, enkele...

Blackbox FDM met VSC kaart

Blackbox FDM met VSC kaart

De blackbox (FDM) moet bij aanvang voorzien worden van een VSC (Vat Signing Card), vooraleer die kan gebruikt worden.De VSC wordt aangevraagd via de website van de overheid. Dit kan u zelf doen of overlaten aan de installateur van de kassa. Hou er rekening dat het wel...

Einde verlaagde btw-tarieven horeca

Einde verlaagde btw-tarieven horeca

Van 8 mei tot en met 30 september 2021 werden de btw-tarieven in de horecasector verlaagd. Zoals aangekondigd in verschillende media werd deze verlaging niet meer verlengd. De btw-tarieven zijn vanaf 1 oktober opnieuw de volgende: De restaurant-en cateringdiensten...

Het belang van een goede wijnkaart in uw restaurant

Het belang van een goede wijnkaart in uw restaurant

Bij een restaurant bezoek wordt er vaak ook een bijpassend wijntje besteld, hetzij per glas of per fles. Na het aperitief wordt al snel de wijnkaart bekeken, de ene zaak bij andere besteed daar al wat meer aandacht aan maar het spreekt voor zich dat een mooi...

Starten met een kassa in uw nieuwe zaak

Starten met een kassa in uw nieuwe zaak

Uiteindelijk is er het er toch van gekomen, u heeft beslist om te starten met een eigen zaak. Misschien start u binnenkort met een horecazaak zoals een restaurant, bistro, koffiebar,  broodjeszaak of crèmerie? Of eerder een retail shop in textiel of detailhandel,...