Overstap maken naar een nieuwe GKS

door | 29/11/2021 | Algemeen, Horeca | 0 Reacties

Uw zaak draait goed maar u merkt dat er tijd verloren gaat omdat het kassasysteem niet optimaal werkt of verouderd is. De kelners moeten met een notitieblok aan tafel de bestelling noteren. Vervolgens gaan ze aan de kassa de bestelling ingeven, hopelijk moeten ze niet wachten tot een andere kelner eerst zijn bestelling afwerkt. Dan pas gaat de bestelling door naar de bar en keuken. Dat is telkens tijdsverlies en een reële kans op fouten. Zeker in een grote zaak met meerdere kelners kan dit al snel oplopen.
Een stuk efficiënter werken is mogelijk als elke kelners zijn eigen mobiele kassa op zak geeft. Ook een cloudkassa met uitgebreide software die ook vanop afstand te raadplegen valt, is een grote troef. Mogelijks mist u nu ook functies zoals weborders, take away mogelijkheid, QR-menu, rekening splitsen,…

Maar wat komt er bij kijken als de u zou overstappen op een nieuw kassasysteem in uw horecazaak? Een GKS vervangen is wel nog iets dan een ijsblokmachine vervangen.

  • Van het bestaande GKS moeten alle boekhoudkundige gegevens bewaard worden. In principe alle gegevens die de boekhouding staven, maar dit is niet in detail vastgelegd. Enkel de gegevens opgeslagen in de FDM is alvast niet voldoende!
    Wij raden dus aan om een maximum aan gegevens bij te houden van het kassasysteem.
  • De meeste kassasystemen bieden wel een vorm van rapportage of de mogelijkheid tot afdrukken van lijsten.
  • De boekhoudkundige gegevens bewaren mag uiteraard in digitale vorm, een PDF bestand bijvoorbeeld.
  • Let erop om de gegevens te bewaren vóór de overstap uitgevoerd wordt. De oude kassa zal allicht niet meer toegankelijk zijn achteraf.
  • Bij de overstap naar onze cloudkassa gebeurd het regelmatig dat er bestaande toestellen kunnen behouden worden printers, tablet, ipad,…. dit kan alvast een kostbesparing zijn.
  • Eens er beslist is wat het nieuw kassasysteem zal worden, moet ook nog de administratie bij het Minfin portaal gebeuren. De FDM kan behouden worden maar moet ontkoppeld worden van de oude kassa en gekoppeld worden aan de nieuwe kassa.
  • Maar maakt u zich vooral geen zorgen, onze mensen hebben de nodige ervaring en opleiding en zorgen ervoor dat dit zo vlot mogelijk verloopt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Horecabeurs Bredene 2024

Horecabeurs Bredene 2024

Ter gelegenheid van Horecabeurs Bredene 2024 hebben we bij cloudkassa.be een heel mooie Kassa Startset voor € 690, in de aanbieding staan.
Bekijk deze aanbieding of maak een afspraak voor een persoonlijke offerte of demonstratie.
Deze actie blijft beschikbaar tot 28/02/24.

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Op een zeker moment vraagt u zich af, als uw huidig kassasysteem wel nog volstaat? Misschien bent u niet meer tevreden over uw bestaand kassasysteem.
Mogelijks is uw zaak de voorbije jaren flink geëvolueerd, of is de manier van werken niet meer zoals voorheen? Bekijk zeker ons stappenplan, hoe we te werk gaan voor een vlotte overstap.

Welke POS past best bij uw zaak?

Welke POS past best bij uw zaak?

Om te beginnen, wat betekent dat precies POS? De afkorting POS, staat voor Point Of Sale, of vrij vertaald als verkooppunt. De plek waar de rekening gemaakt wordt en waar u als klant betaald vooraleer u de zaak verlaat. Een POS is dus een kassasysteem die toegepast...

Tablet kassa bij Dunes

Tablet kassa bij Dunes

Recent hebben we bij cloudkassa,be de software van het kassasyteem van Dunes Knokke, volledig vernieuwd.Het vorig systeem beantwoorde niet meer aan de verwachting en er werd geopteerd om met andere kassa software te gaan werken. De bestaande ipad tablets en printers...

Horeca Expo 2023, Kassa Start Set

Horeca Expo 2023, Kassa Start Set

U kon er ons volledig ECO SYSTEEM in actie zien, met alle facetten van een hedendaagse kassa. Was u er niet bij? Geen nood, maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie.
Voor deze gelegenheid hebben we nog tot 15/12/23, samen met onze leveranciers, een heel mooie actie opgesteld. Bekijk onze cloudkassa Startset…

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Recent werd een nieuwe kassasysteem geïnstalleerd in deze zeer ruime uitbating in hartje Brussel. In deze multi-floor omgeving werd gebruikt gemaakt van diverse tablets voor een vlotte verwerking van de bestellingen.

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Eethuis In De Zwaan uit het Heuvelland was op zoek naar nieuwe kassa software om te gebruiken op hun ipad kassasysteem. Een vereiste hierbij was een vrije keuze van betaalterminal

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Elektronische betalingen zijn niet meer weg te denken, iedere zaak is ook verplicht om het aan te bieden. Een belangrijk gegeven hierbij is dat de transactiekosten niet onnodig oplopen en dat u zelf kan beslissen welke terminal u gebruikt.

QR-orders op terras of popup

QR-orders op terras of popup

Veel horecazaken zijn tevergeefs op zoek naar extra personeel of flexi’s. Maar hebt u ook al eens gedacht aan het gebruik van QR-orders?
Met QR-orders kunnen uw klanten zélf hun bestelling plaatsen, zonder dat ze moeten wachten tot een kelner aan tafel komt. De bezoeker scant met zijn smartphone een unieke QR barcode en komt zo op de online menukaart terecht met foto’s en prijzen.

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Bij ontbijt- & lunchzaak Pakket te Rekkem werd onlangs het kassasysteem vernieuwd. Het bestaande systeem was nochtans maar enkele jaren oud, maar had teveel beperkingen voor een vlotte werking. Deze zaak heeft naast hun eetgelegenheid binnen en buiten op het...