Paperless Kitchen

door | 06/01/2023 | Hardware, Horeca, Software | 0 Reacties

Iedereen kent het principe van een paperless office of clean desk, alles gaat digitaal en facturen worden uitgewisseld per e-mail of een specifiek factuur uitwisselplatform zoals Doccle of eBox. Papieren documenten  worden in gescand en op de schijf opgeslagen.
Maar in praktijk gaat dit niet altijd even vlot, er is altijd ergens wel nog een document of een nota die toch als papieren versie op de bureau beland.

Gelukkig is een paperless kitchen veel eenvoudiger en sneller te realiseren.
Keukenprinters bewijzen al jarenlang trouw dienst, voorheen nog naaldprinters maar intussen zijn het bijna uitsluitend thermische printers die heel betrouwbaar, snel, robuust en stil zijn.
Maar er zijn ook een paar nadelen en beperkingen; iedereen heeft het allicht al meegemaakt, een bonnetje die te dicht bij een warmtebron komt, wordt al snel onleesbaar. Of bij bonnetjes die snel na elkaar komen, durft al eens een exemplaar verloren geraken. In een drukke zaak worden op die manier ook redelijk wat papierrollen verbruikt. Soms zijn er ook meerdere printers in gebruik: koude keuken, warme keuken, dessert, bar,… Een groot nadeel hierbij is dat printers steeds maar éénrichtingsverkeer aankunnen, vanuit de zaal naar de keuken. Eens de gerechten klaar zijn moet nog steeds de klassieke bel bediend worden. Daarbij komt ook nog, dat makkelijk het overzicht verloren geraakt op drukke momenten.

KDS

Dat kan een stuk effeciënter door gebruik te maken van keukenschermen, ook wel KDS (Kitchen Display System) genoemd. Door in de keuken 1 of meerdere slimme touchdisplays te plaatsen kan er volledig zonder papieren bonnetjes gewerkt worden. Alle bestelling die worden ingegeven op de kassa, of op de mobiele toestellen die de kelners gebruiken in het restaurant of het terras, komen automatisch op de keukenschermen terecht. Uiteraard kan ook aan de bar een scherm geplaatst worden, de bestellingen worden dan automatisch verspreid over de diverse schermen. De bestellingen worden overzichtlijk weergeven op het keukenscherm, de kelners kunnen telkens doorgeven dat een volgende gang van het menu mag komen. Of dat er nog eventjes mag gewacht worden omdat ze zien dat er net een tweede aperitief besteld werd voor deze tafel.

In de keuken kunnen ze op het touchscherm aanduiden dat ze begonnen zijn met een bestelling en vervolgens ook dat deze klaar is. Hier zit net één van de grote voordelen van de keukenschermen, de kelners kunnen op hun toestellen de status van een gerecht volgen. Ze zien zo wanneer er iets klaarstaat om af te halen. Bij elke bestelling kunnen optionele boodschappen meegeven worden zoals, bakwijzes en sauskeuzes, maar ook meldingen zoals eventjes wachten of ASAP. Een stap verder is nog een extra scherm waar de zaalverantwoordelijke alle bestelling kan coördineren.

kds

Een keukenscherm moet niet noodzakelijk voorzien zijn van touch-functionaliteit. Evengoed kan een standaard scherm gebruikt worden, die via een draadloze muis bediend worden. Mogelijks heeft u nog ergens een oude flatscreen die kan dienst doen?
Het is duidelijk dat keukenschermen toch heel wat voordelen bieden ten opzichte van traditionele bonprinters. De bestellingen kunnen vlotter afgewerkt worden, met minder kans op fouten. De wachttijden kunnen verder geoptimaliseerd worden voor een betere klanten ervaring.
Als u wilt weten hoe keukenschermen ook voor uw zaak kunnen toegepast worden, neem dan zeker contact of vraag een demonstratie aan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Apple stopt productie iPod Touch

Apple stopt productie iPod Touch

Op 10 mei 2022 kondigde Apple aan dat ze stoppen met de productie van de iPod. De eerste iPod dateert van 2001 en was vooral een muziek speler die kwam concurreren met andere mp3 spelers. Er volgde ook een iPod Nano en iPod Shuffle en als laatste, en enigste iPod...

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Sedert 1 januari 2014 kan er een korting bekomen worden van € 500 per kwartaal op de patronale bijdragen van maximaal 5 vaste, voltijdse werknemers. Deze korting wordt zelfs € 800 als de werknemer nog geen 26 jaar is!Regelmatig ontmoeten we horeca uitbaters die niet...

Horeca Beurs Bredene

Horeca Beurs Bredene

De Belgische kust heeft tal van horecazaken, maar ook zijn jaarlijkse horeca beurs. Deze beurs vindt plaats te Bredene in het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys.Traditioneel kan u als bezoeker er de laatste trends en evoluties ontdekken met betrekking tot de...

Uw zaak in de Gault & Millau gids?

Uw zaak in de Gault & Millau gids?

Traditioneel wordt in het najaar tijdens Horeca Expo Gent de nieuwe Gault & Millau gids voorgesteld. De laatste 2 jaar werd dit onder invloed van Covid maatregelen, echter herleid tot een digitale voorstelling.Deze papieren horeca gids, met een oplage van zo'n...

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

De gekende zaak Fonduehuis B'thoven, gelegen in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 8 te Kortrijk was aan een nieuwe kassa toe. Er werd geopteerd om met cloudkassa.be in zee te gaan.De oude kassa gaf problemen, dus de nieuwe installatie moest zo snel mogelijk gebeuren, enkele...

Overstap maken naar een nieuwe GKS

Overstap maken naar een nieuwe GKS

Uw zaak draait goed maar u merkt dat er tijd verloren gaat omdat het kassasysteem niet optimaal werkt of verouderd is. De kelners moeten met een notitieblok aan tafel de bestelling noteren. Vervolgens gaan ze aan de kassa de bestelling ingeven, hopelijk moeten ze niet...

Blackbox FDM met VSC kaart

Blackbox FDM met VSC kaart

De blackbox (FDM) moet bij aanvang voorzien worden van een VSC (Vat Signing Card), vooraleer die kan gebruikt worden.De VSC wordt aangevraagd via de website van de overheid. Dit kan u zelf doen of overlaten aan de installateur van de kassa. Hou er rekening dat het wel...

Einde verlaagde btw-tarieven horeca

Einde verlaagde btw-tarieven horeca

Van 8 mei tot en met 30 september 2021 werden de btw-tarieven in de horecasector verlaagd. Zoals aangekondigd in verschillende media werd deze verlaging niet meer verlengd. De btw-tarieven zijn vanaf 1 oktober opnieuw de volgende: De restaurant-en cateringdiensten...

Het belang van een goede wijnkaart in uw restaurant

Het belang van een goede wijnkaart in uw restaurant

Bij een restaurant bezoek wordt er vaak ook een bijpassend wijntje besteld, hetzij per glas of per fles. Na het aperitief wordt al snel de wijnkaart bekeken, de ene zaak bij andere besteed daar al wat meer aandacht aan maar het spreekt voor zich dat een mooi...

Kassa broodjes zaak met weborders

Kassa broodjes zaak met weborders

Onlangs hebben we een cloudkassa geïnstalleerd in de gekende zaak De Broodmand te Westende, A. Meynneplein 3. Dankzij de compacte kassa gebasserd op een iPad kunnen de bestelling nu vlot verwerkt worden. De iPad werd in een solide metalen steun gemonteerd en er is ook...