Paperless Kitchen

door | 06/01/2023 | Hardware, Horeca, Software | 0 Reacties

Iedereen kent het principe van een paperless office of clean desk, alles gaat digitaal en facturen worden uitgewisseld per e-mail of een specifiek factuur uitwisselplatform zoals Doccle of eBox. Papieren documenten  worden in gescand en op de schijf opgeslagen.
Maar in praktijk gaat dit niet altijd even vlot, er is altijd ergens wel nog een document of een nota die toch als papieren versie op de bureau beland.

Gelukkig is een paperless kitchen veel eenvoudiger en sneller te realiseren.
Keukenprinters bewijzen al jarenlang trouw dienst, voorheen nog naaldprinters maar intussen zijn het bijna uitsluitend thermische printers die heel betrouwbaar, snel, robuust en stil zijn.
Maar er zijn ook een paar nadelen en beperkingen; iedereen heeft het allicht al meegemaakt, een bonnetje die te dicht bij een warmtebron komt, wordt al snel onleesbaar. Of bij bonnetjes die snel na elkaar komen, durft al eens een exemplaar verloren geraken. In een drukke zaak worden op die manier ook redelijk wat papierrollen verbruikt. Soms zijn er ook meerdere printers in gebruik: koude keuken, warme keuken, dessert, bar,… Een groot nadeel hierbij is dat printers steeds maar éénrichtingsverkeer aankunnen, vanuit de zaal naar de keuken. Eens de gerechten klaar zijn moet nog steeds de klassieke bel bediend worden. Daarbij komt ook nog, dat makkelijk het overzicht verloren geraakt op drukke momenten.

KDS

Dat kan een stuk effeciënter door gebruik te maken van keukenschermen, ook wel KDS (Kitchen Display System) genoemd. Door in de keuken 1 of meerdere slimme touchdisplays te plaatsen kan er volledig zonder papieren bonnetjes gewerkt worden. Alle bestelling die worden ingegeven op de kassa, of op de mobiele toestellen die de kelners gebruiken in het restaurant of het terras, komen automatisch op de keukenschermen terecht. Uiteraard kan ook aan de bar een scherm geplaatst worden, de bestellingen worden dan automatisch verspreid over de diverse schermen. De bestellingen worden overzichtlijk weergeven op het keukenscherm, de kelners kunnen telkens doorgeven dat een volgende gang van het menu mag komen. Of dat er nog eventjes mag gewacht worden omdat ze zien dat er net een tweede aperitief besteld werd voor deze tafel.

In de keuken kunnen ze op het touchscherm aanduiden dat ze begonnen zijn met een bestelling en vervolgens ook dat deze klaar is. Hier zit net één van de grote voordelen van de keukenschermen, de kelners kunnen op hun toestellen de status van een gerecht volgen. Ze zien zo wanneer er iets klaarstaat om af te halen. Bij elke bestelling kunnen optionele boodschappen meegeven worden zoals, bakwijzes en sauskeuzes, maar ook meldingen zoals eventjes wachten of ASAP. Een stap verder is nog een extra scherm waar de zaalverantwoordelijke alle bestelling kan coördineren.

kds

Een keukenscherm moet niet noodzakelijk voorzien zijn van touch-functionaliteit. Evengoed kan een standaard scherm gebruikt worden, die via een draadloze muis bediend worden. Mogelijks heeft u nog ergens een oude flatscreen die kan dienst doen?
Het is duidelijk dat keukenschermen toch heel wat voordelen bieden ten opzichte van traditionele bonprinters. De bestellingen kunnen vlotter afgewerkt worden, met minder kans op fouten. De wachttijden kunnen verder geoptimaliseerd worden voor een betere klanten ervaring.
Als u wilt weten hoe keukenschermen ook voor uw zaak kunnen toegepast worden, neem dan zeker contact of vraag een demonstratie aan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Nieuwe kassasoftware voor La Terrazza

Nieuwe kassasoftware voor La Terrazza

Onlangs is de gekende zaak La Terrazza in Westende overgestapt op nieuwe kassa software. Zoals de naam al verklapt, heeft deze zaak heel grote terrassen, de kelners kunnen met hun mobiele kassa een bestelling opnemen aan tafel en meteen ook doorsturen. Op die manier gaat er geen tijd verloren en is de klant snel bediend.

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Op een zeker moment vraagt u zich af, als uw huidig kassasysteem wel nog volstaat? Misschien bent u niet meer tevreden over uw bestaand kassasysteem.
Mogelijks is uw zaak de voorbije jaren flink geëvolueerd, of is de manier van werken niet meer zoals voorheen? Bekijk zeker ons stappenplan, hoe we te werk gaan voor een vlotte overstap.

Welke POS past best bij uw zaak?

Welke POS past best bij uw zaak?

Om te beginnen, wat betekent dat precies POS? De afkorting POS, staat voor Point Of Sale, of vrij vertaald als verkooppunt. De plek waar de rekening gemaakt wordt en waar u als klant betaald vooraleer u de zaak verlaat. Een POS is dus een kassasysteem die toegepast...

Tablet kassa bij Dunes

Tablet kassa bij Dunes

Recent hebben we bij cloudkassa,be de software van het kassasyteem van Dunes Knokke, volledig vernieuwd. Het vorig systeem beantwoorde niet meer aan de verwachting en er werd geopteerd om met andere kassa software te gaan werken. De bestaande ipad tablets en printers...

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Recent werd een nieuwe kassasysteem geïnstalleerd in deze zeer ruime uitbating in hartje Brussel. In deze multi-floor omgeving werd gebruikt gemaakt van diverse tablets voor een vlotte verwerking van de bestellingen.

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Eethuis In De Zwaan uit het Heuvelland was op zoek naar nieuwe kassa software om te gebruiken op hun ipad kassasysteem. Een vereiste hierbij was een vrije keuze van betaalterminal

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Elektronische betalingen zijn niet meer weg te denken, iedere zaak is ook verplicht om het aan te bieden. Een belangrijk gegeven hierbij is dat de transactiekosten niet onnodig oplopen en dat u zelf kan beslissen welke terminal u gebruikt.

QR-orders op terras of popup

QR-orders op terras of popup

Veel horecazaken zijn tevergeefs op zoek naar extra personeel of flexi’s. Maar hebt u ook al eens gedacht aan het gebruik van QR-orders?
Met QR-orders kunnen uw klanten zélf hun bestelling plaatsen, zonder dat ze moeten wachten tot een kelner aan tafel komt. De bezoeker scant met zijn smartphone een unieke QR barcode en komt zo op de online menukaart terecht met foto’s en prijzen.

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Bij ontbijt- & lunchzaak Pakket te Rekkem werd onlangs het kassasysteem vernieuwd. Het bestaande systeem was nochtans maar enkele jaren oud, maar had teveel beperkingen voor een vlotte werking. Deze zaak heeft naast hun eetgelegenheid binnen en buiten op het...

De Broodmand mobiele kassa

De Broodmand mobiele kassa

Met aankomend terras-seizoen in zicht, besliste De Broodmand uit Westende onlangs om ook een mobiele kassa in te zetten voor het gebruik op hun terras. Ze kozen voor een 3-in-1 betaalterminal waarmee ze ook bestellingen kunnen verwerken.