Uw zaak in de Gault & Millau gids?

door | 17/12/2021 | Algemeen, Horeca | 0 Reacties

Traditioneel wordt in het najaar tijdens Horeca Expo Gent de nieuwe Gault & Millau gids voorgesteld. De laatste 2 jaar werd dit onder invloed van Covid maatregelen, echter herleid tot een digitale voorstelling.
Deze papieren horeca gids, met een oplage van zo’n 30000 exemplaren, weet zich ondanks de vele concurrentie van online reviewsites, behoorlijk in stand te houden. Gault & Millau kan immers terugblikken op een jarenlange traditie.
Na een aantal jaren recensies te schrijven in losse columns, starten in 1969 de Franse journalisten Henri Gault en Christian Millau met een tijdschrift die enkel jaren later omgevormd werd tot een jaarlijkse uitgave. In 2004 werden de beoordelingen voor restaurants in België, Nederland en Luxemburg verzameld in een aparte uitgave. Sinds 2008 is dit een uitgave voor België en Luxemburg geworden. Intussen heeft Gault & Millau een lokale afdeling in zo’n 16-tal landen.

Uiteraard is een erkenning als ‘Chef van het jaar’ of één van de andere titels die toegekend worden, een mooi aanvulling op het palmares van een horeca uitbater. Ongetwijfeld zorgt dit wel voor extra belangstelling bij een goed scorende zaak. Maar als u elke dag het ‘volzet’ bordje zal kunnen uithangen in de maanden die volgen na de erkenning, is nog maar de vraag.
Uiteraard zijn er nog andere gidsen zoals de Michelin gids en tal van online review portalen, zoals Tripadvisor, maar ook Facebook en Google hebben goedbezochte review secties.
Maar het is vooral het totaalplaatje die moet kloppen en vooral ook moet blijven kloppen! Veelal wordt er naar een hoogtepunt gewerkt om vanaf daar geleidelijk aan terug omlaag te zakken. Voor een goede klantervaring is niet enkel de kwaliteit van de gepresenteerde schotel belangrijk, maar ook het onthaal, de omgeving, de bediening, de sfeer, ….. Verder speelt ook de prijs een rol en daarbij een duidelijk afrekening. Voor dit laatste kunnen we u alvast helpen met een cloudkassa voor horeca.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Apple stopt productie iPod Touch

Apple stopt productie iPod Touch

Op 10 mei 2022 kondigde Apple aan dat ze stoppen met de productie van de iPod. De eerste iPod dateert van 2001 en was vooral een muziek speler die kwam concurreren met andere mp3 spelers. Er volgde ook een iPod Nano en iPod Shuffle en als laatste, en enigste iPod...

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Sedert 1 januari 2014 kan er een korting bekomen worden van € 500 per kwartaal op de patronale bijdragen van maximaal 5 vaste, voltijdse werknemers. Deze korting wordt zelfs € 800 als de werknemer nog geen 26 jaar is!Regelmatig ontmoeten we horeca uitbaters die niet...

Horeca Beurs Bredene

Horeca Beurs Bredene

De Belgische kust heeft tal van horecazaken, maar ook zijn jaarlijkse horeca beurs. Deze beurs vindt plaats te Bredene in het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys.Traditioneel kan u als bezoeker er de laatste trends en evoluties ontdekken met betrekking tot de...

Koop een nieuwe kassa, print 3 jaar zonder kosten

Koop een nieuwe kassa, print 3 jaar zonder kosten

Bij aankoop van een nieuw kassasysteem wordt er voor 3 jaar lang, kassarollen bijgeleverd. Dus zijn er geen printkosten meer voor de eerste 3 jaar gebruik van de kassa.Dit komt neer op 100 kassarollen die meegeleverd worden per kassa*. Dit kan een kassa in vaste en/of...

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

De gekende zaak Fonduehuis B'thoven, gelegen in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 8 te Kortrijk was aan een nieuwe kassa toe. Er werd geopteerd om met cloudkassa.be in zee te gaan.De oude kassa gaf problemen, dus de nieuwe installatie moest zo snel mogelijk gebeuren, enkele...

Overstap maken naar een nieuwe GKS

Overstap maken naar een nieuwe GKS

Uw zaak draait goed maar u merkt dat er tijd verloren gaat omdat het kassasysteem niet optimaal werkt of verouderd is. De kelners moeten met een notitieblok aan tafel de bestelling noteren. Vervolgens gaan ze aan de kassa de bestelling ingeven, hopelijk moeten ze niet...

Blackbox FDM met VSC kaart

Blackbox FDM met VSC kaart

De blackbox (FDM) moet bij aanvang voorzien worden van een VSC (Vat Signing Card), vooraleer die kan gebruikt worden.De VSC wordt aangevraagd via de website van de overheid. Dit kan u zelf doen of overlaten aan de installateur van de kassa. Hou er rekening dat het wel...

Einde verlaagde btw-tarieven horeca

Einde verlaagde btw-tarieven horeca

Van 8 mei tot en met 30 september 2021 werden de btw-tarieven in de horecasector verlaagd. Zoals aangekondigd in verschillende media werd deze verlaging niet meer verlengd. De btw-tarieven zijn vanaf 1 oktober opnieuw de volgende: De restaurant-en cateringdiensten...

Het belang van een goede wijnkaart in uw restaurant

Het belang van een goede wijnkaart in uw restaurant

Bij een restaurant bezoek wordt er vaak ook een bijpassend wijntje besteld, hetzij per glas of per fles. Na het aperitief wordt al snel de wijnkaart bekeken, de ene zaak bij andere besteed daar al wat meer aandacht aan maar het spreekt voor zich dat een mooi...

Starten met een kassa in uw nieuwe zaak

Starten met een kassa in uw nieuwe zaak

Uiteindelijk is er het er toch van gekomen, u heeft beslist om te starten met een eigen zaak. Misschien start u binnenkort met een horecazaak zoals een restaurant, bistro, koffiebar,  broodjeszaak of crèmerie? Of eerder een retail shop in textiel of detailhandel,...