Uw zaak in de Gault & Millau gids?

door | 17/12/2021 | Algemeen, Horeca | 0 Reacties

Traditioneel wordt in het najaar tijdens Horeca Expo Gent de nieuwe Gault & Millau gids voorgesteld. De laatste 2 jaar werd dit onder invloed van Covid maatregelen, echter herleid tot een digitale voorstelling.
Deze papieren horeca gids, met een oplage van zo’n 30000 exemplaren, weet zich ondanks de vele concurrentie van online reviewsites, behoorlijk in stand te houden. Gault & Millau kan immers terugblikken op een jarenlange traditie.
Na een aantal jaren recensies te schrijven in losse columns, starten in 1969 de Franse journalisten Henri Gault en Christian Millau met een tijdschrift die enkel jaren later omgevormd werd tot een jaarlijkse uitgave. In 2004 werden de beoordelingen voor restaurants in België, Nederland en Luxemburg verzameld in een aparte uitgave. Sinds 2008 is dit een uitgave voor België en Luxemburg geworden. Intussen heeft Gault & Millau een lokale afdeling in zo’n 16-tal landen.

Uiteraard is een erkenning als ‘Chef van het jaar’ of één van de andere titels die toegekend worden, een mooi aanvulling op het palmares van een horeca uitbater. Ongetwijfeld zorgt dit wel voor extra belangstelling bij een goed scorende zaak. Maar als u elke dag het ‘volzet’ bordje zal kunnen uithangen in de maanden die volgen na de erkenning, is nog maar de vraag.
Uiteraard zijn er nog andere gidsen zoals de Michelin gids en tal van online review portalen, zoals Tripadvisor, maar ook Facebook en Google hebben goedbezochte review secties.
Maar het is vooral het totaalplaatje die moet kloppen en vooral ook moet blijven kloppen! Veelal wordt er naar een hoogtepunt gewerkt om vanaf daar geleidelijk aan terug omlaag te zakken. Voor een goede klantervaring is niet enkel de kwaliteit van de gepresenteerde schotel belangrijk, maar ook het onthaal, de omgeving, de bediening, de sfeer, ….. Verder speelt ook de prijs een rol en daarbij een duidelijk afrekening. Voor dit laatste kunnen we u alvast helpen met een cloudkassa voor horeca.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Horecabeurs Bredene 2024

Horecabeurs Bredene 2024

Ter gelegenheid van Horecabeurs Bredene 2024 hebben we bij cloudkassa.be een heel mooie Kassa Startset voor € 690, in de aanbieding staan.
Bekijk deze aanbieding of maak een afspraak voor een persoonlijke offerte of demonstratie.
Deze actie blijft beschikbaar tot 28/02/24.

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Op een zeker moment vraagt u zich af, als uw huidig kassasysteem wel nog volstaat? Misschien bent u niet meer tevreden over uw bestaand kassasysteem.
Mogelijks is uw zaak de voorbije jaren flink geëvolueerd, of is de manier van werken niet meer zoals voorheen? Bekijk zeker ons stappenplan, hoe we te werk gaan voor een vlotte overstap.

Welke POS past best bij uw zaak?

Welke POS past best bij uw zaak?

Om te beginnen, wat betekent dat precies POS? De afkorting POS, staat voor Point Of Sale, of vrij vertaald als verkooppunt. De plek waar de rekening gemaakt wordt en waar u als klant betaald vooraleer u de zaak verlaat. Een POS is dus een kassasysteem die toegepast...

Tablet kassa bij Dunes

Tablet kassa bij Dunes

Recent hebben we bij cloudkassa,be de software van het kassasyteem van Dunes Knokke, volledig vernieuwd.Het vorig systeem beantwoorde niet meer aan de verwachting en er werd geopteerd om met andere kassa software te gaan werken. De bestaande ipad tablets en printers...

Horeca Expo 2023, Kassa Start Set

Horeca Expo 2023, Kassa Start Set

U kon er ons volledig ECO SYSTEEM in actie zien, met alle facetten van een hedendaagse kassa. Was u er niet bij? Geen nood, maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie.
Voor deze gelegenheid hebben we nog tot 15/12/23, samen met onze leveranciers, een heel mooie actie opgesteld. Bekijk onze cloudkassa Startset…

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Recent werd een nieuwe kassasysteem geïnstalleerd in deze zeer ruime uitbating in hartje Brussel. In deze multi-floor omgeving werd gebruikt gemaakt van diverse tablets voor een vlotte verwerking van de bestellingen.

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Eethuis In De Zwaan uit het Heuvelland was op zoek naar nieuwe kassa software om te gebruiken op hun ipad kassasysteem. Een vereiste hierbij was een vrije keuze van betaalterminal

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Elektronische betalingen zijn niet meer weg te denken, iedere zaak is ook verplicht om het aan te bieden. Een belangrijk gegeven hierbij is dat de transactiekosten niet onnodig oplopen en dat u zelf kan beslissen welke terminal u gebruikt.

QR-orders op terras of popup

QR-orders op terras of popup

Veel horecazaken zijn tevergeefs op zoek naar extra personeel of flexi’s. Maar hebt u ook al eens gedacht aan het gebruik van QR-orders?
Met QR-orders kunnen uw klanten zélf hun bestelling plaatsen, zonder dat ze moeten wachten tot een kelner aan tafel komt. De bezoeker scant met zijn smartphone een unieke QR barcode en komt zo op de online menukaart terecht met foto’s en prijzen.

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Bij ontbijt- & lunchzaak Pakket te Rekkem werd onlangs het kassasysteem vernieuwd. Het bestaande systeem was nochtans maar enkele jaren oud, maar had teveel beperkingen voor een vlotte werking. Deze zaak heeft naast hun eetgelegenheid binnen en buiten op het...