Welke POS past best bij uw zaak?

door | 16/12/2023 | Algemeen, Hardware | 0 Reacties

Om te beginnen, wat betekent dat precies POS? De afkorting POS, staat voor Point Of Sale, of vrij vertaald als verkooppunt. De plek waar de rekening gemaakt wordt en waar u als klant betaald vooraleer u de zaak verlaat. Een POS is dus een kassasysteem die toegepast wordt om snel en efficient te kunnen af rekenen met de klanten.
Tot pakweg 2010 bestond een kassasysteem vooral uit computer gebasseerde systemen die nogal wat plaats in beslag namen. Vandaar ook de naam Point of Sale, gezien de omvang en de complexiteit bleven die systemen steeds op dezelfde plek (Point) staan om de verkoop (Sale) te realiseren.

computerpos

Maar met de komst van compacte en toch krachtige tablets is het gebruik van een traditionele kassa flink veranderd. Een 10-inch tablet neemt nog maar een fractie van de plaats in van een traditionele computer-kassa. Toch is de prestatie van een tablet voldoende om als kassa te gebruiken. Tablets zijn ook voorzien van goede camera’s, deze camera kan eventueel als scanner gebruikt om cadeaubonnen of vouchers te registeren.

ecosysteem
15inchkassa-android

Het aanbod tablets is heel uitgebreid, diverse formaten 7″, 10″, 13″ of zelf 15″. Deze zijn ook in een meer robuustere uitvoering verkrijgbaar, die meer is afgestemd op continue gebruik in de zaak. Tablets zijn meestal voorzien van het besturingssysteem Android of iOS, die specifiek is afgestemd op deze toestellen met tocuhscherm.
Niet alleen tablets, maar ook smartphones zijn bruikbaar als kassasysteem. Er bestaan Android systemen die een volledige 3in1 functionaliteit beiden. Het is dan mogelijk om een bestelling op te nemen, betaling uit te voeren en en ticket af drukken.

Zoals u ziet is het aanbod compacte kassa toestellen heel divers. Een kassa tablet kan een vaste plek krijgen op de toonbank mogelijks in een metalen voet gemonteerd voor optimale stabiliteit en handenvrije werking.
Maar evengoed kan een kassa volledig mobiel gebruikt worden voor een bestelling bij de klant.

De Point van POS is met de ontwikkelingen van de voorbije jaren, toch niet meer zomaar aan één specifieke plek toe te wijzen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Horecabeurs Bredene 2024

Horecabeurs Bredene 2024

Ter gelegenheid van Horecabeurs Bredene 2024 hebben we bij cloudkassa.be een heel mooie Kassa Startset voor € 690, in de aanbieding staan.
Bekijk deze aanbieding of maak een afspraak voor een persoonlijke offerte of demonstratie.
Deze actie blijft beschikbaar tot 28/02/24.

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Overstappen naar een nieuw kassasysteem

Op een zeker moment vraagt u zich af, als uw huidig kassasysteem wel nog volstaat? Misschien bent u niet meer tevreden over uw bestaand kassasysteem.
Mogelijks is uw zaak de voorbije jaren flink geëvolueerd, of is de manier van werken niet meer zoals voorheen? Bekijk zeker ons stappenplan, hoe we te werk gaan voor een vlotte overstap.

Horeca Expo 2023, Kassa Start Set

Horeca Expo 2023, Kassa Start Set

U kon er ons volledig ECO SYSTEEM in actie zien, met alle facetten van een hedendaagse kassa. Was u er niet bij? Geen nood, maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie.
Voor deze gelegenheid hebben we nog tot 15/12/23, samen met onze leveranciers, een heel mooie actie opgesteld. Bekijk onze cloudkassa Startset…

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Elektronische betalingen zijn niet meer weg te denken, iedere zaak is ook verplicht om het aan te bieden. Een belangrijk gegeven hierbij is dat de transactiekosten niet onnodig oplopen en dat u zelf kan beslissen welke terminal u gebruikt.

De Broodmand mobiele kassa

De Broodmand mobiele kassa

Met aankomend terras-seizoen in zicht, besliste De Broodmand uit Westende onlangs om ook een mobiele kassa in te zetten voor het gebruik op hun terras. Ze kozen voor een 3-in-1 betaalterminal waarmee ze ook bestellingen kunnen verwerken.

Wi-Fi setup Restaurant Hotel Internos

Wi-Fi setup Restaurant Hotel Internos

Professionele Wi-Fi 6 installatie voor Restaurant Hotel Internos, De HaanKlant profiel Uitbating: Restaurant Hotel Internos Locatie: De Haan, België Sector: Horeca Capaciteit:  24 tafels en 18 kamersToegepaste producten Er werd geopteerd om netwerken producten uit de...

Paperless Kitchen

Paperless Kitchen

Wist u dat er ook met touch schermen kan gewerkt worden in de keuken of aan de bar van uw horecazaak? Een keukenscherm biedt heel wat voordelen tov. traditionele keukenprinters. Alle communicatie verloopt via het overzichtelijk scherm, geen verloren bonnetjes meer. Maar vooral, er is ook een feedback vanuit de keuken naar het zaalpersoneel.

Kassa Premium Support

Kassa Premium Support

Problemen met uw kassa zijn nooit aangenaam en komen altijd op het verkeerde moment. Bij cloudkassa.be bieden we onze klanten een prefecte service. Onze Premium support overeenkomst houdt met alles rekening, desgewenst kan u dag en nacht iemand bereiken die op de hoogte is van uw installatie. Een defect tijdens een druk weekend kan flinke gevolgen hebben, bekijk hoe wij dit aanpakken.

Apple stopt productie iPod Touch

Apple stopt productie iPod Touch

Op 10 mei 2022 kondigde Apple aan dat ze stoppen met de productie van de iPod. De eerste iPod dateert van 2001 en was vooral een muziek speler die kwam concurreren met andere mp3 spelers. Er volgde ook een iPod Nano en iPod Shuffle en als laatste, en enigste iPod...

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Sedert 1 januari 2014 kan er een korting bekomen worden van € 500 per kwartaal op de patronale bijdragen van maximaal 5 vaste, voltijdse werknemers. Deze korting wordt zelfs € 800 als de werknemer nog geen 26 jaar is!Regelmatig ontmoeten we horeca uitbaters die niet...