Wi-Fi setup Restaurant Hotel Internos

door | 26/03/2023 | Hardware, Horeca, Installaties | 0 Reacties

Professionele Wi-Fi 6 installatie voor Restaurant Hotel Internos, De Haan

Klant profiel

Uitbating: Restaurant Hotel Internos

Locatie: De Haan, België

Sector: Horeca

Capaciteit:  24 tafels en 18 kamers

Toegepaste producten

Er werd geopteerd om netwerken producten uit de Omada reeks van TP-Link te gebruiken. De Omada producten kunnen centraal beheerd worden en beschikken over een garantieperiode van 10 jaar.

  • 24-poort PoE switch
  • 8 access points binnen
  • 1 access point buiten (weersbestendigd)
  • controller
  • router/firewall
  • afsluitbare netwerk kast
  • 600m Cat 6a F/UTP LSZH kabel
omada-logo

Intro

Restaurant Hotel Internos is gelegen in de authentieke beschermde Concessie wijk in De Haan, vlakbij het park La Potinière. Middenin het toeristisch centrum, met zijn typische bouwstijl uit de belle époque periode. In tegenstelling tot de andere kustgemeentes is er hier geen hoogbouw te vinden. Restaurant Hotel Internos is sedert jaren een gevestigde waarde in De Haan, waar de bezoekers van diverse nationaliteiten graag terugkomen.
Enkele jaren geleden werd het kassasysteem vervangen door een oplossing van cloudkassa.be. In het voorjaar van 2023 werd ook het volledige netwerk en Wi-Fi systeem vernieuwd.

Uitdaging

Het bestaande netwerksysteem was in het verleden al regelmatig eens uitgebreid. Volgens de vraag van klanten en toepassingen van nieuwe producten, zoals voip, muziek streaming, cloud diensten,… werden er gaande weg nieuwe producten aan het netwerk toegvoegd. Maar intussen voldeed de installatie niet meer aan de hedendaagse behoeften. Ook het beheer ervan was complex geworden door de toepassing van diverse merken en generaties netwerk producten.
Meer en meer is het belangrijk dat de hotelgasten over een goede Wi-Fi kunnen beschikken. Maar de Wi-Fi wordt ook gebruikt om mobiel een bestellingen te kunnen opnemen of een betaling te kunnen uitvoeren, direct aan tafel of op het terras van het restaurant.

Oplossing

Aan de hand van een uitgebreide site-survey en het opstellen van een heatmap, werd het aantal access points (Wi-Fi toegangspunten) en hun plaats in het gebouw bepaald.

Ook voor de vaste toestellen werden er de nodige netwerkaansluitingen voorzien.
De afgeschermde Cat 6a netwerkkabels werden verzameld in een netwerkkast in een technische ruimte. Een goed gestructureerde cablage en een correcte aansluiting zijn van groot belang voor goede en betrouwbare werking.
Elke netwerkkabel werd na de installatie uitgemeten en gecertificeerd met een speciale netwerk scanner. 

De TP-Link Omada PoE-switch, router/firewall en controller bevinden zich ook in de afsluitbare netwerkkast. De PoE- switch voorziet ook stroom voor de access points via de netwerkkabel. Zo moet er geen aparte stroombron voorzien worden bij elk access point. Dit betekent een flinke besparing op de aansluitkosten.

Er werden 9 access point verspreid over de 3 verdiepingen in het gebouw. Er werd geopteerd om de laatste generatie Wi-Fi 6 access points te installeren, recente smartphones en laptops kunnen op die manier de hoogste draadloze snelheid bekomen.
Deze access points vormen samen 1 groot netwerk, de controller zorgt ervoor dat een mobiele gebruiker steeds op het meest nabije access point is verbonden. Dusdanig kan een klant of een medewerker zich in het gebouw verplaatsen, zonder dat zijn toestel de netwerkverbinding verbreekt. Seamless roaming heeft deze functie.

Deze access points voorzien in meerdere SSID’s, de klanten kunnen op een guest Wi-Fi verbinden en de medewerkers op een staff Wi-Fi. Er zijn meerdere netwerken die door het gebruik van VLAN’s, gescheiden zijn van elkaar. Samen met de firewall wordt zo een sterke beveiliging van het netwerkverkeer gegarandeerd. Verder kan ook de internet snelheid en de gebruiksduur die klanten ter beschikking hebben, beperkt worden zodat de beschikbare bandbreedte optimaal kan verdeeld worden.

De werking van het ganse netwerk kan vanop afstand gemonitord worden. Ook updates en instellingen kunnen remote gebeuren. 

tp-link-logo

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

Nieuwe kassasoftware voor La Terrazza

Nieuwe kassasoftware voor La Terrazza

Onlangs is de gekende zaak La Terrazza in Westende overgestapt op nieuwe kassa software. Zoals de naam al verklapt, heeft deze zaak heel grote terrassen, de kelners kunnen met hun mobiele kassa een bestelling opnemen aan tafel en meteen ook doorsturen. Op die manier gaat er geen tijd verloren en is de klant snel bediend.

Welke POS past best bij uw zaak?

Welke POS past best bij uw zaak?

Om te beginnen, wat betekent dat precies POS? De afkorting POS, staat voor Point Of Sale, of vrij vertaald als verkooppunt. De plek waar de rekening gemaakt wordt en waar u als klant betaald vooraleer u de zaak verlaat. Een POS is dus een kassasysteem die toegepast...

Tablet kassa bij Dunes

Tablet kassa bij Dunes

Recent hebben we bij cloudkassa,be de software van het kassasyteem van Dunes Knokke, volledig vernieuwd. Het vorig systeem beantwoorde niet meer aan de verwachting en er werd geopteerd om met andere kassa software te gaan werken. De bestaande ipad tablets en printers...

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Au Bassin, nieuw kassasysteem

Recent werd een nieuwe kassasysteem geïnstalleerd in deze zeer ruime uitbating in hartje Brussel. In deze multi-floor omgeving werd gebruikt gemaakt van diverse tablets voor een vlotte verwerking van de bestellingen.

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Nieuwe kassa software Eethuis In de Zwaan

Eethuis In De Zwaan uit het Heuvelland was op zoek naar nieuwe kassa software om te gebruiken op hun ipad kassasysteem. Een vereiste hierbij was een vrije keuze van betaalterminal

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Betaalterminals, vermijd een vendor lock-in!

Elektronische betalingen zijn niet meer weg te denken, iedere zaak is ook verplicht om het aan te bieden. Een belangrijk gegeven hierbij is dat de transactiekosten niet onnodig oplopen en dat u zelf kan beslissen welke terminal u gebruikt.

QR-orders op terras of popup

QR-orders op terras of popup

Veel horecazaken zijn tevergeefs op zoek naar extra personeel of flexi’s. Maar hebt u ook al eens gedacht aan het gebruik van QR-orders?
Met QR-orders kunnen uw klanten zélf hun bestelling plaatsen, zonder dat ze moeten wachten tot een kelner aan tafel komt. De bezoeker scant met zijn smartphone een unieke QR barcode en komt zo op de online menukaart terecht met foto’s en prijzen.

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Pakket Ontbijt & Lunch, nieuwe kassa

Bij ontbijt- & lunchzaak Pakket te Rekkem werd onlangs het kassasysteem vernieuwd. Het bestaande systeem was nochtans maar enkele jaren oud, maar had teveel beperkingen voor een vlotte werking. Deze zaak heeft naast hun eetgelegenheid binnen en buiten op het...

De Broodmand mobiele kassa

De Broodmand mobiele kassa

Met aankomend terras-seizoen in zicht, besliste De Broodmand uit Westende onlangs om ook een mobiele kassa in te zetten voor het gebruik op hun terras. Ze kozen voor een 3-in-1 betaalterminal waarmee ze ook bestellingen kunnen verwerken.

Nieuwe kassa voor Soepbar Kroeton

Nieuwe kassa voor Soepbar Kroeton

Soepbar Kroeton uit Torhout bestelde onlangs een nieuwe kassa bij cloudkassa.be. Hun oud systeem was dringend aan vervanging toe en een kassa met meer mogelijkheden was ook een noodzaak geworden. Er was ook een behoefte aan een ingebouwde facturatie mogelijkheid en een voorziening om op afstand de gegevens te kunnen raadplegen en wijzigen.