Wi-Fi setup Restaurant Hotel Internos

door | 26/03/2023 | Hardware, Horeca, Installaties | 0 Reacties

Professionele Wi-Fi 6 installatie voor Restaurant Hotel Internos, De Haan

Klant profiel

Uitbating: Restaurant Hotel Internos

Locatie: De Haan, België

Sector: Horeca

Capaciteit:  24 tafels en 18 kamers

Toegepaste producten

Er werd geopteerd om netwerken producten uit de Omada reeks van TP-Link te gebruiken. De Omada producten kunnen centraal beheerd worden en beschikken over een garantieperiode van 10 jaar.

  • 24-poort PoE switch
  • 8 access points binnen
  • 1 access point buiten (weersbestendigd)
  • controller
  • router/firewall
  • afsluitbare netwerk kast
  • 600m Cat 6a F/UTP LSZH kabel
omada-logo

Intro

Restaurant Hotel Internos is gelegen in de authentieke beschermde Concessie wijk in De Haan, vlakbij het park La Potinière. Middenin het toeristisch centrum, met zijn typische bouwstijl uit de belle époque periode. In tegenstelling tot de andere kustgemeentes is er hier geen hoogbouw te vinden. Restaurant Hotel Internos is sedert jaren een gevestigde waarde in De Haan, waar de bezoekers van diverse nationaliteiten graag terugkomen.
Enkele jaren geleden werd het kassasysteem vervangen door een oplossing van cloudkassa.be. In het voorjaar van 2023 werd ook het volledige netwerk en Wi-Fi systeem vernieuwd.

Uitdaging

Het bestaande netwerksysteem was in het verleden al regelmatig eens uitgebreid. Volgens de vraag van klanten en toepassingen van nieuwe producten, zoals voip, muziek streaming, cloud diensten,… werden er gaande weg nieuwe producten aan het netwerk toegvoegd. Maar intussen voldeed de installatie niet meer aan de hedendaagse behoeften. Ook het beheer ervan was complex geworden door de toepassing van diverse merken en generaties netwerk producten.
Meer en meer is het belangrijk dat de hotelgasten over een goede Wi-Fi kunnen beschikken. Maar de Wi-Fi wordt ook gebruikt om mobiel een bestellingen te kunnen opnemen of een betaling te kunnen uitvoeren, direct aan tafel of op het terras van het restaurant.

Oplossing

Aan de hand van een uitgebreide site-survey en het opstellen van een heatmap, werd het aantal access points (Wi-Fi toegangspunten) en hun plaats in het gebouw bepaald.

Ook voor de vaste toestellen werden er de nodige netwerkaansluitingen voorzien.
De afgeschermde Cat 6a netwerkkabels werden verzameld in een netwerkkast in een technische ruimte. Een goed gestructureerde cablage en een correcte aansluiting zijn van groot belang voor goede en betrouwbare werking.
Elke netwerkkabel werd na de installatie uitgemeten en gecertificeerd met een speciale netwerk scanner. 

De TP-Link Omada PoE-switch, router/firewall en controller bevinden zich ook in de afsluitbare netwerkkast. De PoE- switch voorziet ook stroom voor de access points via de netwerkkabel. Zo moet er geen aparte stroombron voorzien worden bij elk access point. Dit betekent een flinke besparing op de aansluitkosten.

Er werden 9 access point verspreid over de 3 verdiepingen in het gebouw. Er werd geopteerd om de laatste generatie Wi-Fi 6 access points te installeren, recente smartphones en laptops kunnen op die manier de hoogste draadloze snelheid bekomen.
Deze access points vormen samen 1 groot netwerk, de controller zorgt ervoor dat een mobiele gebruiker steeds op het meest nabije access point is verbonden. Dusdanig kan een klant of een medewerker zich in het gebouw verplaatsen, zonder dat zijn toestel de netwerkverbinding verbreekt. Seamless roaming heeft deze functie.

Deze access points voorzien in meerdere SSID’s, de klanten kunnen op een guest Wi-Fi verbinden en de medewerkers op een staff Wi-Fi. Er zijn meerdere netwerken die door het gebruik van VLAN’s, gescheiden zijn van elkaar. Samen met de firewall wordt zo een sterke beveiliging van het netwerkverkeer gegarandeerd. Verder kan ook de internet snelheid en de gebruiksduur die klanten ter beschikking hebben, beperkt worden zodat de beschikbare bandbreedte optimaal kan verdeeld worden.

De werking van het ganse netwerk kan vanop afstand gemonitord worden. Ook updates en instellingen kunnen remote gebeuren. 

tp-link-logo

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De volgende artikels uit dezelfde categorie kunnen u mogelijks ook interesseren:

De Broodmand mobiele kassa

De Broodmand mobiele kassa

Met aankomend terras-seizoen in zicht, besliste De Broodmand uit Westende onlangs om ook een mobiele kassa in te zetten voor het gebruik op hun terras. Ze kozen voor een 3-in-1 betaalterminal waarmee ze ook bestellingen kunnen verwerken.

Nieuwe kassa voor Soepbar Kroeton

Nieuwe kassa voor Soepbar Kroeton

Soepbar Kroeton uit Torhout bestelde onlangs een nieuwe kassa bij cloudkassa.be. Hun oud systeem was dringend aan vervanging toe en een kassa met meer mogelijkheden was ook een noodzaak geworden. Er was ook een behoefte aan een ingebouwde facturatie mogelijkheid en een voorziening om op afstand de gegevens te kunnen raadplegen en wijzigen.

Paperless Kitchen

Paperless Kitchen

Wist u dat er ook met touch schermen kan gewerkt worden in de keuken of aan de bar van uw horecazaak? Een keukenscherm biedt heel wat voordelen tov. traditionele keukenprinters. Alle communicatie verloopt via het overzichtelijk scherm, geen verloren bonnetjes meer. Maar vooral, er is ook een feedback vanuit de keuken naar het zaalpersoneel.

Apple stopt productie iPod Touch

Apple stopt productie iPod Touch

Op 10 mei 2022 kondigde Apple aan dat ze stoppen met de productie van de iPod. De eerste iPod dateert van 2001 en was vooral een muziek speler die kwam concurreren met andere mp3 spelers. Er volgde ook een iPod Nano en iPod Shuffle en als laatste, en enigste iPod...

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Tot 800 euro voordeel per trimester per werknemer

Sedert 1 januari 2014 kan er een korting bekomen worden van € 500 per kwartaal op de patronale bijdragen van maximaal 5 vaste, voltijdse werknemers. Deze korting wordt zelfs € 800 als de werknemer nog geen 26 jaar is!Regelmatig ontmoeten we horeca uitbaters die niet...

Horeca Beurs Bredene

Horeca Beurs Bredene

De Belgische kust heeft tal van horecazaken, maar ook zijn jaarlijkse horeca beurs. Deze beurs vindt plaats te Bredene in het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys.Traditioneel kan u als bezoeker er de laatste trends en evoluties ontdekken met betrekking tot de...

Uw zaak in de Gault & Millau gids?

Uw zaak in de Gault & Millau gids?

Traditioneel wordt in het najaar tijdens Horeca Expo Gent de nieuwe Gault & Millau gids voorgesteld. De laatste 2 jaar werd dit onder invloed van Covid maatregelen, echter herleid tot een digitale voorstelling.Deze papieren horeca gids, met een oplage van zo'n...

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

Nieuw kassasysteem voor Restaurant B’thoven

De gekende zaak Fonduehuis B'thoven, gelegen in de Onze-Lieve-Vrouwstraat 8 te Kortrijk was aan een nieuwe kassa toe. Er werd geopteerd om met cloudkassa.be in zee te gaan.De oude kassa gaf problemen, dus de nieuwe installatie moest zo snel mogelijk gebeuren, enkele...

Overstap maken naar een nieuwe GKS

Overstap maken naar een nieuwe GKS

Uw zaak draait goed maar u merkt dat er tijd verloren gaat omdat het kassasysteem niet optimaal werkt of verouderd is. De kelners moeten met een notitieblok aan tafel de bestelling noteren. Vervolgens gaan ze aan de kassa de bestelling ingeven, hopelijk moeten ze niet...

Blackbox FDM met VSC kaart

Blackbox FDM met VSC kaart

De blackbox (FDM) moet bij aanvang voorzien worden van een VSC (Vat Signing Card), vooraleer die kan gebruikt worden.De VSC wordt aangevraagd via de website van de overheid. Dit kan u zelf doen of overlaten aan de installateur van de kassa. Hou er rekening dat het wel...